boek je eigen optredens, 3 tips door daan van der vorst

Dinsdag 24 september vindt de 2e editie van Fix Je Bizz plaats. Deze keer met als thema ‘Boek je eigen optredens’. Muzikant Daan van der Vorst zal het voortouw nemen om uit te leggen hoe hij succesvol optredens boekt voor z’n eigen bands. Ter voorbereiding heeft ie ons al wat tips toegestuurd die we in deze blog met je delen!

Foto: Patrick Spruytenburg

Fix Je Bizz is een terugkerende meeting over de zakelijke kant van muzikant zijn. Deze keer gaat het over hoe je je eigen optredens boekt. We gaan elkaar tips geven en inspireren. Hoe doen andere muzikanten dat? Waar lopen ze tegenaan? Wat werkt niet? Wat wel?

Daan van der Vorst is een Eindhovense drummer die al vanaf 2007 actief is in het livecircuit. Hij speelt momenteel in bands zoals Ray Stepien Trio, Potman JR en Rick Gray (USA). In het verleden heeft hij ook gespeeld voor artiesten zoals Iris Penning, Camilla Blue en Aidan & The Wild. Hij neemt jullie mee in hoe hij dit aanpakt.

 

Bij deze geeft ie alvast 3 tips voor het boeken van je eigen optredens:

1) Verken je markt

Ga op zoek naar vergelijkbare bands en kijk waar zij hebben gespeeld. Zo vind je venues waar je eerder nog het bestaan niet van wist.

 

2) Een beller is sneller

Een mail sturen is prima, alleen wordt een programmeur overladen met mailtjes en kan jouw mailtje zoekraken in zijn inbox. Probeer zijn of haar nummer te bemachtigen of bel de zaal zelf op en probeer het telefonisch.

 

3) Randzaken en promo

Mp3 bestandjes van studio-opnames, officiële videoclips en uitgebreide biografieën…. Ze hebben weinig zin als je geen live-opnames meestuurt. Een programmeur wil horen hoe je live klinkt, dus doe je best om een goed verzorgde promo-mail in elkaar te zetten met links (geen grote bestanden IN de mail!) waar je live op te horen, of beter nog, te ZIEN bent!


Klik hier voor het Facebook-event

Klik hier om je gratis ticket te reserverenebook-download-page-2.png

 

Gepubliceerd op 04/09/2019