boekingstips van john eikelenboom (ojc comeet)

John Eikelenboom is programmeur van OJC Comeet in Someren. We vragen hem hoe hij het liefst benaderd wil worden door bands. 

 

Hoe kunnen bands het beste een programmeur benaderen als ze willen optreden?
"Via email met een pakkende aanhef, die op waarheid berust. Goede indruk moet er binnen 1 minuut zijn. Geen lange bio's en grote foto's, maar YouTube links naar goede optredens. Nodig een programmeur uit voor een optreden bij hem/haar in de buurt."

 

 

"Nodig een programmeur uit voor een optreden bij hem/haar in de buurt"

 


Waar word je blij van als programmeur zijnde?
"Van een band die technisch, logistiek, administratief en promotioneel zijn zaken goed op orde heeft. Geef aan dat je zelf ook meewerkt aan de de promo van je optreden, d.m.v. diverse media. De organisatie en jijzelf hebben voordeel bij een zo groot mogelijk publiek."

Waar wordt je niet blij van?
"Opdringerigheid, valse beloftes, slechte communicatie (niet of laat reageren op vragen via e-mail), geen goede administratie (gageverklaringen, technische riders, gastenlijsten), hopeloos soms!"

 

 

"Geef aan dat je zelf ook meewerkt aan de de promo van je optreden"

 


Wat is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt toen je werd benaderd door een band? En was dat positief of negatief?
"Samen met de een boeker van een band hadden we een optreden vastgelegd. Vervolgens boekten ze een half jaar later nóg een optreden binnen een straal van 10 kilometer, dat 2 weken voor die van ons ging plaatsvinden. Dat was natuurlijk een erg negatieve ervaring."

Nog andere tips?
"Zorg dat je als band 1 persoon hebt die over de techniek gaat, 1 persoon voor de administratie en 1 persoon voor de promotie."

 

 

 

 

WIL JE GEEN MUZIKANTENTIPS MEER MISSEN?
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF:

 
Voorkeuren
 
 
 
 

Gepubliceerd op 31/05/2018