boekingstips van wim strijbosch

boekingstips van wim strijbosch

Wim Strijbosch afkomstig uit Helmond heeft een grote liefde voor Metal. In zijn vrije tijd, wat hij niet veel heeft, schrijft hij voor e-zine Lords of Metal. Wim Strijbosch is programmeur muziek en film bij de Cacaofabriek en daarom vroegen wij hem antwoord te geven op een aantal boekingsvragen!

 

Hoe kunnen bands het beste een programmeur benaderen?

“Via de mail. Telefoon is te vluchtig, het overvalt je ook. Als je tijdens een telefoongesprek memoreert aan een eerder gestuurde mail, weet de programmeur in 9 van de 10 gevallen niet waar je het over hebt; die krijgt namelijk een vracht mailtjes in de week.”

 

 

"Per telefoon is te vluchtig, het overvalt je ook"

 

Waar word je blij van als programmeur zijnde?

“Als een band een goede, duidelijke mail stuurt, waarin alle relevante zaken verpakt zitten. Wat moet er absoluut in? Een goede foto, een korte bio, wat geluidsopnamen en het liefst ook wat beeldopnamen. Een prijs ter indicatie vind ik ook fijn om te hebben.”

 

Waar word je niet blij van?

“Van mails waarin niet alle info zit. Mails van bands zonder geluidsopnamen lees ik zelfs niet verder. Het ontbreken van relevante info is funest.”

 

 

"Mails van bands zonder geluidsopnamen lees ik niet verder"

 

Heb je ooit gekke dingen meegemaakt bij bands, en was dit dan positief of negatief?

“Teveel om op te noemen. Hoe je het ook wendt of keert: opvallen is altijd goed, of dat nou positief of negatief is. Zoals ik al zei: we krijgen heel veel mailtjes dus je zult origineel moeten zijn om op te vallen.”

 

"Opvallen is altijd goed, of dat nou positief of negatief is"

 

Nog andere tips?

“Ben volledig in je info richting programmeur. Ze zijn lui en willen niet teveel info hoeven zoeken. Verder is het dus raadzaam om naast geluidsopnamen ook beelden mee te sturen. En dan wel goeie en niet van die wazige, gruizige beelden want dat werkt weer averechts.

En ga vooral ook niet een programmeur na een paar dagen al bellen als je niets gehoord hebt, ook dat werkt averechts.”

 

ebook-download-page-2.png

 

Gepubliceerd op 07/03/2019