popeigenaar #034 - ben tuerlings

POPEIGENAAR: want POPEI is van iedereen! (Bijna) iedere week 5 vragen aan een POPEI-ER. Deze week: Ben Tuerlings.

 

1. WAT DOE JE BIJ POPEI?

"Ik ben licht-/geluidstechnicus bij POPEI. Ik werk vooral in de licht afdeling en doe daar af en toe wat geluidsklusjes bij. 

 

Naast POPEI werk ik ook bij Mohr Music Eindhoven en dit is het leukste bandsupport bedrijfje dat er is in Eindhoven. Ook tour ik samen met de band genaamd ScenarioII mee als vaste lichttechnicus. Overal waar zij komen doe ik het licht. Hierbij probeer ik zo veel mogelijk samen met de band te werken tot een lichtshow die hun uitstraling vangt en omzet tot licht."

 

2. WAT IS HET LEUKSTE AAN JE BAAN?

"De diversiteit waarmee ik te maken krijg op de productie. Het ene moment doe ik licht voor metalconcerten en het andere moment zijn het juist dancefeesten waarbij ik licht doe. En POPEI is natuurlijk een hele vette plek voor licht en geluidshows. ;p"

 

3. WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP?

"Als het publiek / de artiesten reageren van: 'Wauw de lichtshow was echt super gaaf!' of 'De sfeer van de muziek was echt terug te zien in het licht'. Dat zijn momenten die ik ontzettend leuk vind om mee te maken en ben daarop dan ook erg trots."

 

4. WAT IS JE FAVORIETE ARTIEST/BAND?

"Mijn favorite band is Ice Nine Kills. Zij maken metalcore muziek waarin ze originele verhalen vertellen in muziek. Waaronder: het verhaal van Anne Frank en The Exorcist film van 1973. Ook vind ik bands vet zoals: In Hearts Wake, Wage War, Gojira, Counterparts en Kreator.

 

5. SPEEL JE ZELF OOK MUZIEK?

"Ik speel zelf gitaar en ben nog opzoek naar een leuke metalcore / hardrock band die het leuk vinden om samen met mij muziek te schrijven."

 

 

Gepubliceerd op 01/06/2017

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI