dé zomer muzikantentips top 10

Het is zomer, dus hoe fijn zou het zijn om iets leuks én leerzaams te lezen om je muziek verder te brengen? Daarom: een top 10 bomvol tips. De 10 meest gelezen blogs van de afgelopen 365 dagen. Over online jammen, eigen optredens boeken, promotie, financiën, backing tracks en zelfs plakband... Ga er eens even lekker voor zitten en check hier of je niets hebt gemist:

 

1.png

 

1) Online samenspelen met andere muzikanten zonder vertraging

Natuurlijk! Wat muzikanten over het algemeen het allerliefste doen is samenspelen met andere muzikanten. En wat als dat niet mag? Daarom waren muzikanten massaal op zoek naar een manier om dit online te kunnen doen. Ondanks dat de regels weer wat verruimd zijn, kan het nog steeds super interessant zijn om online te jammen met andere muzikanten, bijvoorbeeld die heel ver weg wonen. Want ja, waarom je beperken tot je directe omgevin? 

Lees het artikel hier

 

 

2.png

2) Hoe je het ‘maakt’ in de nieuwe muziekindustrie
Dat wil iedereen wel weten, dat blijkt ook nu. In dit artikel geeft de Amerikaan Ari Herstand hele concrete, korte en duidelijke tips om verder te komen met je muziek. 


Lees het artikel hier

 

 

3.png

3) Promoot je muziek op een LEUKE manier!

Vaak vinden muzikanten het promoten van hun muziek het meest lastige. En denken ze ook dat het niet leuk is. Wellicht dat daarom deze blog op nummer 3 staat, want: we zijn op zoek naar leuke manieren van promotie, die niet 'salesy' overkomt!

 

Lees het artikel hier

 

 

4.png

 

4) Waar moet ik op letten met mijn presskit? (Guido Segers)

Muzikanten komen graag in de pers, dat blijkt ook wel uit het feit dat deze blog door Guido Segers van o.a. Eindhoven Rockcity zo goed is gelezen. Hij geeft dan ook concrete tips over hoe je een goede presskit in elkaar zet. 

 

Lees het artikel hier

 

 

Website POPEI header.png

 

5) Het verschil tussen Gaffer tape en Duct tape

Een artikel uit 2017, maar hij blijft ieder jaar bij de meest populaire horen. Waarschijnlijk heb jij net als ons wel eens de verkeerde tape gekocht, en dan zit je te kijken met van die plakzooi op je apparatuur, kabels of vloer. Daarom geeft deze blog antwoord op wat de verschillen zijn en welke jij als muzikant het beste kunt kopen. 

 

Lees het artikel hier

 

 

6.png

 

6) Welke kosten kun je als muzikant aftrekken van de belasting?

Met administratie van de centjes heb je ook niet echt een van de grootste hobbies van muzikanten te pakken. Maar veel er zich over afvragen doen ze wel, zeker als het voordeeltjes betreft! André Hubregtse vertelt er in dit artikel meer over. 

 

Lees het artikel hier

 

 

7.png

 

7) 12 tips: optredens krijgen, regelen en geven

Optreden, optreden en optreden: dat is waar veel muzikanten het voor doen. Het is dan ook niet gek dat dit artikel, wat op zichzelf al weer een bundeling is van artikelen, hoog scoort. Het gaat over hoe je zelf optredens kun scoren, hoe je ze vervolgens voorbereidt organisatorisch en waar je tijdens het optreden zelf op moet letten.

 

Lees het artikel hier

 

 

8.png

 

8) Je eigen optredens boeken

Zoals gezegd: optredens geven is voor de meeste muzikanten toch wel het ultieme doel. En wat te doen als je geen geschikt boekingskantoor wil, of daar niet van afhankelijk wil zijn? Dan ga je het zelf doen. Dit artikel geeft een aantal concrete tips daarvoor. 

 

Lees het artikel hier

 

 

9.png

 

9) Backing tracks: de basis  

Sommige muzikanten vinden het uit den boze, de ander zweert er bij. Love it or hate it, het valt niet te ontkennen dat de computer een steeds belangrijkere rol krijgt tijdens live optredens. Wellicht dat daarom dit artikel ook zo populair was en nog steeds is, waarin je meer leert over backing tracks. 

 

Lees het artikel hier

 

 

10.png

 

10) 3 dingen die muzikanten fout doen op Spotify

Spotify wordt steeds belangrijker in het promoten van je muziek en het ontdekken van nieuwe muziek. Dit artikel bespreekt de 3 dingen die muzikanten vaak verkeerd doen op Spotify en geeft de oplossing om er meer uit te halen.

 

Lees het artikel hier

 

 

>> MIS GEEN TIPS MEER! KLIK HIER OM WEKELIJKS EEN NIEUWE MUZIKANTENTIP IN JE MAILBOX TE ONTVANGEN <<